Έκθεση Τούρκων καλλιτεχνών στη Μυτιλήνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκαν το βράδυ του  Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2012 στο Επιμελητήριο Λέσβου, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ομάδας IDGSA80, Τούρκων δημιουργών αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών «Μιμάρ Σινάν» της Κωνσταντινούπολης.

Πλήθος κόσμου απ’ όλους του κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς της πόλης μας, αλλά κυρίως νέοι άνθρωποι έδωσαν το παρόν τους στο κάλεσμα της «Συνύπαρξης» που απηχούσε αισθήματα και ευγενείας και αναγνώρισης προς τους γείτονές μας.

Το κεντρικό θέμα της έκθεσης ήταν οι πρόσφυγες (Ανταλλαγέντες-Mubadileri είναι ο όρος που επικράτησε στην Τουρκία) και ο γενικός τίτλος αφιερωμένος «Σ’αυτούς που ακολουθούν τις μνήμες τους».Όπως παρατήρησαν και επισήμαναν πολλοί Μυτιληνιοί επισκέπτες, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών κυρίως, χαρακτηριστικό των έργων που εκτίθενται, παρόλες τις διαφορετικές νοοτροπίες, είναι η ευαισθησία της έκφρασης  καθενός δημιουργού στη προσπάθεια του να αποδώσει το συναίσθημά του σε αυτό που επιμελήθηκε (Ζωγραφιά, γλυπτό, κεραμικό, κολάζ , φωτογραφία).

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» που διοργάνωσε την έκθεση, οι Τούρκοι καλλιτέχνες με πολύ κόπο, προσωπική φροντίδα και αποκλειστικά δικά τους έξοδα έφεραν τα έργα τους να τα γνωρίσει το κοινό της Μυτιλήνης, ως χειρονομία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ γειτόνων.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε χτες Δευτέρα, ωστόσο τα έργα θα μείνουν ανηρτημένα σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, κατά την αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία