Επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία στις αρχές Μαρτίου

Από τη συνάντηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα το 2010

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία  θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις 5 Μαρτίου με κύριο σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή και θα επισκεφθεί την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Στη διάρκεια της επίσκεψης θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με τη συμμετοχή υπουργών και των δύο χωρών.

H ημερομηνία ανακοινώθηκε σήμερα στην άτυπη συνάντηση που είχαν στο Κατάρ, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας. Η συνάντηση των δυο πρωθυπουργών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και συζητήθηκαν κυρίως θέματα ανάπτυξης και ιδιωτικοποιήσεων. Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον κ. Ερντογάν τα ζητήματα του Πατριαρχείου και των δικαιωμάτων στη θάλασσα, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των Ιμάμηδων. Παρών στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.

Χθες (28 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο 54ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία