Ισχυροποίηση παρουσίας των τουρκικών εταιρειών λευκών συσκευών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την Fitch Ratings οι Τούρκοι κατασκευαστές λευκών συσκευών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχουν επωφεληθεί από την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς τους και τα έσοδά τους σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Τουρκικές εταιρείες, όπως η Arcelik A.S. και η Vestel Electronik Sanayi Ve Ticaret A.S, οι οποίες ήδη είχαν ισχυρή παρουσία στις ευρωπαϊκές αγορές, συνεχώς αυξάνουν τα έσοδά τους στις αγορές αυτές.

Τα έσοδα της  Vestel αυξήθηκαν κατά 36% το α΄εξαμ. 2012 και κατά 32% το 2011, ενώ η Arcelik αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη κατά 40%.

Όπως διαβάσαμε στο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, η ενίσχυση της παρουσίας των τουρκικών εταιρειών οφείλεται στο ότι αφού οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στρέφονται προς περισσότερο οικονομικές αγορές, ενώ η εγγύτητα της Τουρκίας στην Ευρώπη σε σχέση με άλλες ασιατικές ανταγωνιστικές χώρες σημαίνει ότι τα τουρκικά προϊόντα επιβαρύνονται λιγότερο με το κόστος μεταφοράς.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία