Κοινές διαδρομές κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο από τα Επιμελητήρια Μαγνησίας και Σμύρνης

 

Κοινές διαδρομές σε επίπεδο κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα στην λεκάνη του Ανατολικού Αιγαίου, επιχειρεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σμύρνης και τον ΕΟΑΕΝ .

Προς αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνει «Στρογγυλή Τράπεζα», στο Βόλο 2 και 3 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Την Στρογγυλή Τράπεζα διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με συν-διοργανωτές το Επιμελητήριο Σμύρνης, τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ενώ θα συμμετέχουν  ο Δήμος Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επιμελητήρια της ένωσης ΕΟΑΕΝ και η Turkyey Cruise.

Θα παραστούν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης,  και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ενώσεων Λιμένων Κρουαζιέρας και  γενικός διευθυντής του ΟΛΠ, αλλά και πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise) Σταύρος Χατζάκος καθώς και τα Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ και της πλατφόρμας Cruise Turkyey.

Σκοπός της Στρογγυλής Τράπεζας είναι να συζητήσει  μια ολοκληρωμένη πρόταση κρουαζιέρας για τα μικρότερα ελληνικά αλλά και τουρκικά λιμάνια σε ένα κοινό δίκτυο διαδρομών στην Ανατολική Μεσόγειο για όλο το χρόνο.

Ένα ενιαίο,  οργανωμένο σύμπλεγμα για τις εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να συμβάλλει σημαντικά στον τουρισμό με οικονομικά οφέλη για τις κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής.

Θα επιδιωχθούν δε συνεργασίες ομαδοποιημένου marketing και δημιουργία clusters.

Στην κατεύθυνση της κοινής προσπάθειας να αντιμετωπιστούν συλλογικά οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που βιώνουν οι τουριστικές περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου-  την ώρα που η κρουαζιέρα εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική για την ανάπτυξη του τουρισμού – επιβάλλεται μία κοινή στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια και για όλη τη διάρκεια του χρόνου , ανοίγοντας  νέους ορίζοντες για την περιοχή της Μαγνησίας.

Στον Διεθνή Τουριστικό Χάρτη της Κρουαζιέρας, ο Βόλος και η Θεσσαλία μπορούν να εδραιωθούν ως σημαντικός προορισμός με τη θρυλική διαδρομή του Ιάσονα και των Αργοναυτών , καθώς και με τους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ άλλων.

Η εν λόγω διαδρομή θα αποτελέσει και μελέτη case study στην «Στρογγυλή Τράπεζα».  Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας – Επιμελητηρίου Σμύρνης και Ε.Ο.Α.Ε.Ν θα υπογραφούν.

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία