Οι περιστρεφόμενοι δερβίσηδες Μεβλεβί στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Είκοσι μέλη του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος, των Μεβλεβί, θα βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντάς μας τρεις νύχτες μυσταγωγίας με τον εκστατικό περιστροφικό χορό τους, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής των σούφι. Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου στο θέατρο Badminton στην Αθήνα και στις 10 Μαρτίου στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη.

Από τα πλέον διάσημα συγκροτήματα περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και μια από τις πολύ γνωστές μουσικές ομάδες, το Galata Mevlevi Ensemble, έρχεται στην Ελλάδα από τη Κωνσταντινούπολη για να μας παρουσιάσει την τέχνη του διαλογισμού και της προσευχής των Δερβίσηδων που μετράει αιώνες ιστορίας.

Τους συνοδεύουν επτά μουσικοί με παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως νέυ, μπεντίρ, κανονάκι, κεμεντζέ και μοναδικοί τραγουδιστές.

Το Galata Mevlevi Ensemble υποστηρίζεται από την Unesco (του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών). Έχει λάβει μέρος σε διάσημα ethnic festivals σε πάνω από 30 χώρες αλλά και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ (πρόσφατη συμμετοχή τους ήταν στο γαλλικό φιλμ «Ο κύριος Ιμπραήμ και τα λουλούδια του κορανίου» με πρωταγωνιστές τον Ομάρ Σαρίφ και την Ιζαμπέλ Αντζανί).

ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 8-9 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα  21.00
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Ολυμπιακά Ακίνητα,Γουδή, Αθήνα, τηλ. 2111010020
Προπώληση εισιτηρίων: 210 8840600 / abcd.gr / viva.gr / 13855 και στα καταστήματα Public & Forthnet

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα  21.00
ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ (Παρασκευοπούλου 9, Θεσσαλονίκη), Πληροφορίες – τηλ. 2310428007


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία