Ομιλία: «Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Ανάπτυξη & Προοπτικές»

Το International Propeller Club, Port of Thessaloniki διοργανώνει δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη  και θέμα «Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Ανάπτυξη & Προοπτικές», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Hyatt.

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε κυρίαρχο λιμάνι της Βαλκανικής Χερσονήσου και ζωτικό κέντρο της οικονομίας των Βαλκανίων τόσο λόγω της στρατηγικής της θέσης όσο του διευρυμένου δικτύου μεταφορών της με σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Σκόπια από το 1873 και την Κεντρική Ευρώπη από το 1888. Ο λιμένας Θεσσαλονίκης έχει αποδειχτεί κομβικό σημείο της ένωσης Δύσης – Ανατολής και το πρώτο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδος μέχρι την εξάμηνη απεργία του 2008.

Σκοπός της ομιλίας του υπουργού κ. Κωστή Μουσουρούλη είναι να παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές που υπάρχουν σήμερα για την ανάπτυξη τόσο του εμπορικού, όσο και του επιβατικού λιμένα της Θεσσαλονίκης, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που αυτές μπορεί να έχουν στη συνολική εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής εντός και εκτός συνόρων.

Το International Propeller Club, Port of Thessaloniki διοργανώνει το δείπνο της 11ης Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για τον επαναπροσδιορισμό του λιμένα Θεσσαλονίκης ως πόλου έλξης και αναμένει ότι η ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας θα ξεπεράσει το προσδοκώμενο.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία