Πρόσκληση για υποβολή έργων media art σε καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία

Το ArtUP! απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία για τη συμμετοχή τους στην ομαδική έκθεση PARABOLE στη Βουλγαρία. 

Το πρότζεκτ ArtUP!, σε συνεργασία με καλλιτέχνες από τις τρεις χώρες, δημιουργεί εικονικές και δια-συνοριακές τοπικές εκθέσεις με συνδετικό σημείο την ψηφιακή τέχνη σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, έχοντας ως στόχο να εντάξει αυτές τις εκθέσεις σε ένα περιφερειακό πλαίσιο καθώς και να τις παρουσιάσει διαδικτυακά στο ευρύ διεθνές κοινό. Το ArtUP! απευθύνεται σε εδραιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία με σκοπό να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκθέσεις, να παρουσιάσουν το έργο τους στο πλαίσιο μιας διεθνούς έκθεσης, να ερμηνεύσουν τοπικά και διεθνή ζητήματα καθώς και να ενισχύσουν ενεργά την ανταλλαγή καλλιτεχνικού περιεχομένου μεταξύ των τριών χωρών.

Η έκθεση PARABOLE θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους στη Βουλγαρία σε διαδοχικές εκδηλώσεις, ακολουθώντας το σχήμα της καμπύλης της παραβολής. Η πρώτη εκδήλωση θα είναι τα εγκαίνια του πρώτου μέρους της έκθεσης PARABOLE, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Goethe της Σόφιας στις 16 Απριλίου, 2013. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια σειρά από εγκαίνια εκδηλώσεων όπου κάθε φορά θα παρουσιάζονται διαφορετικοί καλλιτέχνες σε ξεχωριστές τοποθεσίες στη Βουλγαρία παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο έναν ευρύ διάλογο που θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Παράλληλες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και στις τρεις χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα και Τουρκία. Η έκθεση PARABOLE θα παρουσιάζεται επίσης στον εικονικό εκθεσιακό χώρο του ArtUP!

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής αιτήσεων: 15 Μαρτίου 2013

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής και για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.goethe.de/ins/tr/lp/prj/art/opc/elindex.htm

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία