«Τουρκική Εβδομάδα» το Μάρτιο στην Αθήνα

Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Αθήνα διοργανώνει την «Τουρκική Εβδομάδα» 7- 14 Μαρτίου 2014, η οποία θα καλύπτει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα εγκαίνια έκθεσης παλαιών φωτογραφιών της Πόλης στην αίθουσα εκθέσεων ‘’ΦΛΟΙΣΒΟΣ’’ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια θα λάβουν χώρο οι παρακάτω εκδηλώσεις:

– Έκθεση φωτογραφιών της Πόλης υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού Δήμου της İstanbul. (06-14 Μαρτίου – Πολιτιστικό Κέντρο φλοίσβος – Δήμος Παλαιού Φαλήρου)

– Παρουσίαση Τουρκικής κουζίνας. (ASTIR PALACE)

– Στις 7, 8 και 9 Μαρτίου θα λάβουν μέρος τρεις διαφορετικές δεξιώσεις οι οποίες θα απευθυνθούν σε διαφορετικό κοινό. (ASTIR PALACE)

– Παρουσίαση Τουρκικών ενδυμάτων από το ‘’Ινστιτούτο Ανάπτυξης Adana’’ σε πασαρέλα και έκθεση των ενδυμάτων καθ ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. (ASTIR PALACE)

– Έναρξη έκθεσης από παραδοσιακά επίχρυσα έργα τέχνης ‘’tezhip’’, έργα τέχνης ‘’hat’’ σε ασήμι και έργα τέχνης ‘’ebru’’ υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού Δήμου της İstanbul. (ASTIR PALACE)

– Έκθεση έργων του διάσημου καλλιτέχνη ζωγραφικής Καθ. κ. Devrim Erbil. (ASTIR PALACE)

– Έκθεση έργων του μάστορα της τέχνης ‘’hat’’ κ. İsmet Özer. (ASTIR PALACE)

– Ακούσματα από καλλιτέχνες του Kent Orkestrası θα παίξουν υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού Δήμου της İstanbul. (ASTIR PALACE)

– Ρεσιτάλ από την πιανίστρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Demet Eytemiz. (ASTIR PALACE)

– Ρεσιτάλ από δύο συγκροτήματα (Quartet και Balkan Ezgileri), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου ‘’Trakya’’. (ASTIR PALACE)

– Επίδειξη ‘’Sema’’ και παραδοσιακών χωρών από την δεκαμελή ομάδα ‘’ Destar Türk Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu’’ του Πανεπιστημίου ‘’Kocatepe’’ της Αfyon. (ASTIR PALACE)

– Τηλεοπτική παρουσίαση. (ASTIR PALACE)

– Συναυλία από τον Muammer Ketencoğlu και το συγκρότημα του στης 14 Μαρτίου και ώρα 19:30 (Πολυχώρος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου)

Καθ‘ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος θα προσφερθούν στους επισκέπτες μας παραδοσιακά προϊόντα αντιπροσωπευτικά της Τουρκικής κουζίνας και του Τουρκικού πολιτισμού όπως καφές, μπακλαβάς, μπαντέμ εζμεσί (αμυγδαλωτά), τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού χώρου.

Η «Τουρκική Εβδομάδα» θα ρίξει την αυλαία της στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με την συναυλία του Muammer Ketencoğlu και του συγκροτήματος του.

 


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία