10ο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ Φιλίας, 3-5 Ιουνίου στο Στρασβούργο

Το 10ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας, θα διεξαχθεί φέτος στα βορειοανατολικά της Γαλλίας, στο Στρασβούργο, από σήμερα μέχρι και τις 5 Ιουνίου. Πρόκειται για μια από κοινού προσπάθεια των ελληνοτουρκικών συλλόγων «Δάφνη» και «Νέα Δάφνη» της Τουρκίας και της Ελλάδας αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές με γραπτή δήλωση αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά εκτός των δύο χωρών.

Το φετινό τριήμερο φεστιβάλ θα αρχίσει την Παρασκευή. Την τελετή έναρξης θα ακολουθήσει μια συζήτηση στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα είναι Τούρκοι και Έλληνες διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης,  θα επικεντρωθούν στον «Διαπολιτισμικό Διάλογο».

Τη διοργάνωση ανέλαβε να υποστηρίξει οικονομικά το τουρκικό Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν συναυλίες και γαστρονομικά δρώμενα.

πηγή: eu.greekreporter.gr


Πάρε μέρος στον Διαγωνισμό του Xenodoxeio.gr με δώρο 2 πακέτα δωρεάν διαμονής για 2 Διανυκτερεύσεις με Πρωινό για 2 Άτομα σε 2 Υπέροχα Ξενοδοχεία! Συμπλήρωσε το email σου στη φόρμα συμμετοχής έως 31/7/2017 για να συμμετάσχεις στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί 1/8/2017.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία