Συνάντηση Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης με τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki-ypourgeio

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας και κυρίως στον εμπλουτισμό των διμερών σχέσεων σε οικονομικό-εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο αναφέρθηκαν σήμερα στη συνάντηση τους στο Διοικητήριο η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Orhan Yalman Okan.

Αναφέρθηκαν επίσης στον τουρισμό και μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μείζον θέμα που είναι η προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι τα ελληνικά νησιά, η Μακεδονία και η Θράκη, δοκιμάζονται από την αυξανόμενη ροή προσφύγων. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο των δουλεμπόρων που δρουν ανεξέλεγκτα στα τουρκικά παράλια.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Τούρκος Πρόξενος έθεσε το θέμα απλοποίησης στη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας και αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, μαζί με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της χώρας του.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία