Ξεκίνησε το τρίτο Ελληνοτουρκικό Συμπόσιο Επιγραφικής

Με στόχο την παρουσίαση νέων αδημοσίευτων Ελληνικών και Λατινικών Επιγραφών, που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και την Μ. Ασία, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Ελληνοτουρκικό Συμπόσιο Επιγραφικής, από την Πέμπτη 29 Ιουνίου έως το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017. Η έναρξη των εργασιών του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 16.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, το Τμήμα Ιστορικών Σπουδών (School of Historical Studies) του Institute for Advanced Study (Princeton, NJ) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν τριάντα ειδικοί από την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Τα τελευταία έτη με πρωτοβουλία του κ. Άγγελου Χανιώτη, Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study, και με τη συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Αρχαιολόγων, έχουν διοργανωθεί δύο Επιγραφικά Συμπόσια στην Αθήνα και την Αττάλεια, αντίστοιχα» αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Παντελής Νίγδελης.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανώλη Ανδρόνικου).

Το πρόγραμμα


Πάρε μέρος στον Διαγωνισμό του Xenodoxeio.gr με δώρο 2 πακέτα δωρεάν διαμονής για 2 Διανυκτερεύσεις με Πρωινό για 2 Άτομα σε 2 Υπέροχα Ξενοδοχεία! Συμπλήρωσε το email σου στη φόρμα συμμετοχής έως 31/7/2017 για να συμμετάσχεις στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί 1/8/2017.


Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη


Ξενοδοχεία στη Σμύρνη


Ξενοδοχεία στην Καππαδοκία